background

Munckhof 1908

Bedrijfsinformatie

In de 12e eeuw begon de familie van den Munckhof met het maken van werktuigen op de boerderij. "Smitten' Ties" (Ties van den Munckhof) begon 1884 een bedrijf voor automatisering in de landbouw. Later in de 30-er jaren, startte zoon Ties en zijn broers met de irrigatie en besproeiing van de landbouwvelden.

Rechts ziet u een foto van het bedrijf in 1908. Op de voorgrond van de afbeelding ziet u onder andere Smitten' Ties, de grootvader van de huidige directeur.

Sinds 1978 is Jan van den Munckhof (kleinzoon van "Smitten Ties") werkzaam in het bedrijf.
Zaak vandaag

Wij zijn een middelgroot bedrijf, gespecialiseerd in de beregeningstechnieken voor de land en tuinbouw, gevestigd in Horst aan de Maas te Limburg.

De werkzaamheden van Munckhofhorst BV omvatten:

  • Aanleg van op maat gemaakte waterinstallaties voor de tuinbouw voorzien van de laatste snufjes.
  • Compleet geautomatiseerde installaties met behulp van een PLC-besturing en PC-bediening.
  • De aanleg van telescoopberegening/buitenberegening met regenautomaat/computer.
  • De inkoop, verkoop en reparatie van tractoren en landbouwmachines.
  • De magazijnverkoop bevat een groot assortiment aan onderdelen voor land- en tuinbouwmachines en installaties.
  • Waterinstallaties voor het buitenland, wij exporteren complete waterinstallaties in een eenvoudig krattensysteem. Op deze manier leveren wij aan klanten in onder andere Moskou, Kiev, Berlijn, Oekraïne en Moldavië.

Waarom Munckhofhorst?
Ons motto luidt, zoals u waarschijnlijk al hebt gelezen, kwaliteit is geen toeval. Meer dan 8 eeuwen traditie in land- en tuinbouw schept een bijzondere affiniteit met deze sector, hun ondernemers en toepassingen.
Verdieping in bepaalde vraagstukken is niet iets wat op aanvraag van een klant tegen betaling geleverd kan worden: Het is meer genetisch bepaald.